Stručnu raspravu Izbor na pravosudne funkcije u Republici Srbiji, organizuje Fondacija Centar za javno pravo u saradnji sa Alumni klubom Pravosudne akademije i Udruženjem sudijskih i tužilačkih pomoćnika.

Stručna rasprava će biti održana u petak, 9. februara 2018. godine, u Hotelu Palas (na adresi Topličin venac 23), sa početkom u 9:30.

Stručna rasprava ima za cilј da identifikuje normativne i faktičke slabosti u aktuelnom sistemu izbora na pravosudne funkcije, omogući uzajamnu razmenu mišlјenja i iskustava i sagleda mogućnosti za unapređenje sistema izbora u Republici Srbiji.

Učesnici stručne rasprave su istaknuti predstavnici pravosuđa, predstavnici međunarodne zajednice i nevladinih organizacija.

Uvodni referati se mogu preuzeti sa sledeća dva linka:

  1. Gordana Krstić, Lazar Lazović i Jelena Gajić, Sudijski i tužilački pomoćnici i Pravosudna akademija – konkurenti ili oponenti?
  2. Siniša Trifunović, Izbor pravosudnih funkcionera u Republici Srbiji: Pravni model izgradnje ili razgradnje sistema

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite Jovani Goševac Rajović, na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do 2. februara 2018. godine.

   prof. dr. iur. habil.

      Edin Šarčević                                Siniša Trifunović                      Jelena Gajić

predsednik Fondacije CJP                     predsednik AKPA                     predsednica USTP

Go to top